The new concept store for In-sight is placed in the recently opened shopping mall “Brickell City Centre”, which is located in Downtown Miami, one of the booming areas of the city.

In-sight is a commercial space for clothing (self-designed and multi-brand), accessories and design objects for clients looking for an exclusive range of products selected by a careful curatorial direction. The proposed space is an immersive experience, an interior tour through the ideas and concepts of In-sight.

The binoculars, the logo of the brand composed by two interlaced circles, are the starting point of the interior design. Through the extrusion, translation and rotation of the logo, an imaginary volume is created. This volume perforates the 24 white panels placed in parallel along the store generating a geometric, dynamic and changing tunnel that fulfills the elongated store. At the end of the space, a graphic panel features a trompe d’oleil creating an illusion of continuity beyond the limits of the store. The gaps between the panels offer a wide range of possibilities of use, product exhibition, storage or sitting all perfectly integrated in the design.

Throughout these strategies the visitor can live the experience of literally inhabiting the brand.

Despite the formal complexity of the space, the construction system had to be simple and easy to dismount and mount again because all the panels were going to be produced in a warehouse in Spain and shipped to Miami where the assembling had last only a few weeks.

The panels are built with a simple wooden structure finished with a very precise continuous edge of white Corian, easy to adapt to the curved geometry and resistant enough for the high traffic of a store.

As in any retail project, lighting is a key factor. There is a simple and basic lighting system that takes advantages of the big panels. A series of platforms with integrated swiveled spotlights are directly supported on top of the panels. This system provides a basic general lighting but they also very easy to move adapting the light effortlessly to the changing exhibition of products in the center of the store. On the other hand, led strips are integrated in shelves and hangers to accentuate the display.

Client: IN-SIGHT
Architecture and Interior Design: OHLAB / Paloma Hernaiz and Jaime Oliver
OHLAB team: Paloma Hernaiz and Jaime Oliver with Rebeca Lavín, Rosa Fuentes, Amaia Barazar, Manuela Sánchez, Silvia Morais, Luzia Butnariu, Amalia Stavropoulou , Sandra Wereszka
Photos: Patricia Parinejad

    Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia de usuario. Si continua navegando entendemos que acepta su uso de acuerdo con nuestra política de cookies.
    This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Cookie Policy.

    Leer más / Read more

    Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Cerrar / Close