RA OFFICES

Palma de Mallorca

The growing business of Relojeria Alemana, for whom OHLAB already designed two of their jewelry stores, demanded a new office space. The new 125 m2 office is located in the top floor of their headquarters in Palma de Mallorca.

The project proposes two very different types of spaces juxtaposed. In one hand, a Cartesian space, rectangular, neutral, bright and open. The core element of the office is a 14 meter long table placed in the middle of the space, it is a working platform that can be easily reconfigured to accommodate a variety of needs, tasks, technologies and workflows. Staff and directors share the same table with only a transparent glass separating the director’s board room where the long table becomes a meeting desk. The glass partition provides acoustical privacy while the transparency and continuous table reinforces the team’s cohesion.

On the other hand, an irregular area houses all the complementary spaces for the working environment. Four spaces are carved into this irregular area creating different zones: the kitchen space includes a full kitchen for the staff, an informal meeting table, a bar and the staff bathrooms; the entrance space with access to the elevator has a small lounge and waiting area; a niche devoted to a walk-in vault; and the director’s bureau with his desk and a private bathroom. In between the four spaces one can find, hidden behind the wood panels, extensive storage, archives and the bathrooms. The wooden paneling cladding this four spaces is made of thin vertical wood fins, a paneling system that hides the difference in all the storage door’s sizes creating a continuous finish that is warm and has a great acoustical performance. In the ceiling the wood fins conceal the lighting, impulsion and return of air as well as the access to access doors to all the machinery. This area is cladded externally with chromed stainless steel with mirror finish. The reflective material is a direct reference to the material used in the last 2 jewelry stores built by the company and designed by OHLAB. This mirror also blurs the line in between the working platform area and the complementary spaces.

Leaving aside the dichotomy between life and work this office proposes a place for teamwork juxtaposed to a place for social interaction, a lively meeting point. An office to work, concentrated in the pristine center platform, but also an office that provides a variety of relaxing spaces, working possibilities, optimizing communication and interaction while supporting teamwork and sense of community.

OHLAB team: Paloma Hernaiz and Jaime Oliver with Rebeca Lavín, Marina Esteban
Project Management: Paloma Hernaiz, Jaime Oliver (architects), Jorge Ramón (quantity surveyor)
Photos: José Hevia

 

RA OFFICESAdmin Ohlab

    Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia de usuario. Si continua navegando entendemos que acepta su uso de acuerdo con nuestra política de cookies.
    This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Cookie Policy.

    Leer más / Read more

    Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Cerrar / Close